Roma

100 Roma-gezinnen die buiten de maatschappij vallen. Dit kost de gemeenschap meer dan 100.000 euro per jaar per gezin: politie, maatschappelijk werkers, werkcoaches, voogden, leerplichtambtenaren, reclassering… . Op papier is het probleem voor de gemeente niet zo groot: de Roma-gemeenschap lost veel in hun eigen gemeenschap op. Met als gevolg: kinderen die niet naar school gaan, meisjes die op hun dertiende uitgehuwelijkt worden en inkomsten via criminaliteit. Professionals zijn soms Roma-moe. Het is moeilijk om de cultuur van achterdocht en criminaliteit te doorbreken. Een oud-politieman en psycholoog kent de gemeenschap door en door. Hij wil met een project deze vicieuze cirkel doorbreken. Het momentum is nu, want de buitenwereld kom nu eenmaal binnen. Hij wil mensen uit de Roma-gemeenschap begeleiden om vanuit de groep zelf verandering te krijgen en tegelijkertijd de verbinding maken met professionals. Er is een katalysator nodig. Hoe kunnen we een nieuwe generatie tussen wal en schap meekrijgen? Dilemma


2 reacties op ‘Roma

    1. En met zoveel dilemma’s: wat is het voorkomen van een kindhuwelijk waard bijvoorbeeld? Hoe houd je de spirit bij professionals er in die keer op keer teleurgesteld raken? Wat kan ik vanuit mijn rol als provincieambtenaar betekenen?

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s