Oldskool sandalen

‘We willen wel meer weekenden voor kwetsbare kinderen organiseren, maar lokale besturen realiseren zich niet wat er allemaal bij komt kijken.’ Een enthousiaste professional vertelt over de kindervakantie-weekenden die ze organiseert voor kinderen die door omstandigheden niet met ouders op vakantie kunnen. In Twente lukt het prima om geld voor de weekenden – die geheel door vrijwilligers gedraaid worden – bij elkaar te scharrelen. Een aantal lokale afdelingen in IJsselland wil ook graag aan de slag. Dat is mooi. Echter, de professional legt liefdevol uit dat het vaak het type ‘oldskool sandalen’ is die dit wil. ‘En die hebben nou net niet de goede contacten om het praktisch van de grond te krijgen’. Een handboek is er al. Ze laat me een mooi boekwerk zien. Met een beetje extra tijd zou deze professional, die nu al een groot deel van haar tijd onbetaald inzet, de besturen kunnen helpen om lokaal passende partners te vinden. En daar zit de crux. Deze professional heeft ook niet meer tijd dan er in een dag zit. Een duurzame oplossing gaat verder dan tijd van deze professional. Ik moet op zoek naar een slimme match uit ons eigen netwerk.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s