Tegen bergen op

Een lang gekoesterde wens. Een oud-hardloopkampioen en de voorzitter van de atletiekvereniging hebben hun huiswerk gedaan: met de gemeente gesproken, potentiële samenwerkingspartners benaderd, inzicht in uitbreidingsmogelijkheden en bestemmingsplanwijzigingen en koffie gedronken met veel mensen. Hun ambitie: een indoor-atletiekbaan, zodat ze ook in de winter kunnen trainen. Ze zijn zich er van bewust dat dit met alleen atletiek nooit haalbaar is. Een ander verdienmodel is nodig. Ze denken aan de combinatie met een krachthonk. De muren van de lange baan kunnen benut worden voor bouldering en ook de gym- en schermvereniging willen meedoen. De voorzitter heeft een fulltime job in de techniek. Zijn toewijding is groot: ‘Hier wil ik mijn vrije tijd insteken’. De mannen weten wat de volgende stap moet zijn: een onafhankelijke blik en een realistisch beeld van exploitatie, bouwkosten, samenwerking en ondernemerschap. Een expert die weet waar ze aan moeten denken. ‘We hebben maar een keer de kans dit goed neer te zetten’. Hun ogen glimmen. Ze schatten in dat ze een jaar of acht nodig hebben. ‘We zijn al drie jaar onderweg, dus het schiet al op’, geven ze lachend aan. Ik heb er wel vertrouwen in. Iemand die voor zijn hobby tegen bergen oprent, heeft het doorzettingsvermogen om hier iets moois van te maken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s