Gas geven

De bestuursleden van de stichting ontmoetingspark weten wat ze willen: ‘wij combineren de zakelijke en ideële kant’. De verschillende sportverenigingen op het park werken al samen. Hun ambitie: niet een instituut bouwen, maar mensen helpen. Inspelen op efficiënt gebruik van de ruimte. Ze bouwen al 5 jaar aan relaties, communicatie. De vraag naar uitbreiding van diensten kwam vanuit het veld: WMO consulenten zien dat systeem niet voldoende biedt. Veel mensen die hulp nodig hebben, zijn niet zichtbaar. De ontmoetingsplek moet er voor iedereen zijn. Voor mensen met of zonder indicatie. Te starten met leerwerkplekken en dagbesteding. De businesscase is klaar. Het plan lijkt haalbaar. Er zijn twee professionals nodig: iemand uit de zorg en een kwartiermaker die het netwerk vergroot, nieuwe ondernemingkansen pakt. Ze zijn realistisch: ‘we willen in de geldstromen van de gemeente’. Dat lukt niet meteen. Je hebt mensen nodig die daar gas op geven. Daarom vragen ze een investering voor de kwartiermaker.

Het is een vraag van veel initiatieven: hoe kan je systemen doorbreken en de geldstromen van de gemeente in zorg en welzijn duurzaam benutten?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s