ZZ en GG

‘Het gaat niet alleen over de beweegnorm, maar ook of je lekker in je vel zit’. De beweegmakelaar vertelt over een man die op zag tegen sporten. Tot hij vertelde dat hij een puppy had. Een puppy-cursus bleek een schot in de roos: de man beweegt, gaat meer wandelen en ontmoet nieuwe mensen. Het experiment beweegmakelaar: een schakel tussen huisarts, ziekenhuis en het lokale verenigingsleven blijkt succesvol. Zo succesvol dat de makelaars te druk zijn. Hoe verder? Meer makelaars opleiden? Vrijwilligers inzetten? Deelnemers laten betalen? Doelgroep vergroten of juist verkleinen naar de ernstige gevallen. En dan is er de financieringsvraag. Op de lange termijn moet de politiek hierover besluiten. Bijvoorbeeld via de zorgverzekering of inbegrepen bij ziekenhuiskosten als nazorg.

Tegelijkertijd is er nog veel te ontdekken over hoe van ZZ naar GG (van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag) te gaan. Oplossingen van mensen zelf zijn vaak goedkoper dan systeemoplossingen. Kans biedt werken met wijkteams, koppeling aan omgevingsvisie of via buurtsportcoaches. Of een gezamenlijke gebiedsinnovatiepot waarin overheden, verzekeraars en bedrijven investeren. Grote vraag is hoe slim samen te werken. Want met ieders ZZ (ziel en zaligheid), komen we tot GG (geweldige groei).


Een reactie op “ZZ en GG

  1. Margreet, mooie samenvatting van één jaar Beweegmakelaar! We laten het niet meer los en blijven dit proces met elkaar beweging houden. Dank voor je support 💪🏻

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s