Zilveruitjes

Ouderen zijn booming. Dat komt omdat ze veel moeten: langer thuis wonen, zelfredzaam zijn, niet ziek worden, meer bewegen en vooral niet eenzaam worden. De oplossing zijn vaak gezellige uitjes, vol van ontmoeting. Twee initiatiefnemers claimen een mooie oplossing die ze tot nu toe testten in een verzorgingshuis. Bottomline: ouderen geven zelf aan wat ze willen doen. Studenten regelen of organiseren activiteiten. Vrijwilligers begeleiden de deelnemers. Bijzonder in deze constructie is dat de vrijwilligers hiervoor 5 euro p.p. per uur krijgen, bedoeld voor de kas van hun sport- of welzijnsvereniging. En dan wordt het wel interessant: vanuit het bedrijfsleven en partners is er een centrale pot voor organisatiekosten. Deelnemers betalen zelf de kosten voor het uitje, vaak bij het lokale verenigingsleven. Door de betaalde inzet van vrijwilligers wordt de verenigingskas gespekt en weer maatschappelijk geïnvesteerd. Een duurzame constructie die geweldig kan werken. De ambitie van de initiatiefnemers reikt verder: iedereen in de wijk zou meer moeten kunnen. De mannen twijfelen niet. Ze geloven dat hun aanpak werkt. Hopelijk commerciele marktaanbieders en andere organisaties ook. Dan groeit – door deze uitjes – juist de maatschappelijke kant van de ‘silver’ economy.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s