‘Ontspanningspartner’

Aanjaaggeld is belangrijk om experimenten mogelijk te maken. Maar… we moeten wel nadenken over consequenties. Want als het een succes wordt, kan je al bijna niet meer terug. Terwijl structurele middelen nog niet geregeld zijn.’ Het lijkt een typische ‘ambtenaren’-reactie. In de verdediging. Echter, het gesprek in een Sallandse gemeente vorige week bleek juist energiek, voortvarend en meedenkend. Met een hoog gehalte van realiteitszin. En plezier. Als je je collega typeert als ‘ontspanningspartner’, ben je in samenwerken en vertrouwen in elkaar een stap verder dan ‘sparren’. Ze noemen een voorbeeld: we hebben eenmalig geld in AED’s gestoken. En niet goed nagedacht over de toekomst. En dus zitten we nu met een probleem van onderhoud. Zo is het ook in de samenwerking met de provincie: mooi dat er geïnvesteerd wordt met aanjaaggeld en experimenten. Zo ontstaan er mooie initiatieven. En kom je voor keuzes te staan: met welke successen wil je verder? En hoe? Heb je dan als provincie ook een verantwoordelijkheid, samen met gemeenten en initiatiefnemers? Ik realiseer met dat het helpt om intensiever met gemeenten en initiatiefnemers op te trekken en beter na te denken over hoe het verder moet. Of niet. Als het maar duidelijk is. Wel zo ontspannen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s