Tuinman

Ik zag het helemaal voor me: de prachtige tuin achter het provinciehuis, ontworpen door Mien Ruys, vol met initiatiefnemers en professionals. Luisterend naar podcasts, genietend van workshops, geanimeerd in gesprek met elkaar. Tuinman Lodewijk Hoekstra die met een inspirerend verhaal over hoe hij de wereld wil verbeteren.

De werkelijkheid is anders: er hangen er gewoon weer jongeren in de tuin. En horen we door het open raam de muziek die uit hun boxjes komt. Ons tuinfeest gaat niet door. Natuurlijk was de timing zo vlak voor de zomer niet ideaal. Maar da’s niet het enige: we probeerden in de uitnodiging al die verschillende mensen die we kennen op dezelfde manier aan te spreken. Tuinfeest en kennisevent tegelijkertijd. Voor professionals was niet duidelijk wat er te ‘halen’ viel en voor vrijwilligers klonk het wellicht te professioneel. Met de beste bedoelingen, de verkeerde keuzes. Behoefte aan leren en verbinding blijft. Bij ons en de mensen uit ons netwerk. En dat kan ook zonder tuinman!


Een reactie op “Tuinman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s