Waakvlam

‘Wat we doen gaat over leven, maar op dit moment moeten we als organisaties zelf overleven’. Een initiatiefnemer begon een voorziening voor autisten uit ergernis over het ontbreken van maatwerk bij reguliere voorzieningen. Vol passie vertelt hij: ‘Mensen willen meedoen in het leven. Geluk zit op hetgeen ze kunnen en niet op wat ze niet kunnen. Mensen met problemen worden gaskachels waarvan de waakvlam het niet meer doet. Die moet je weer letterlijk ‘aan’ zien te krijgen.’ Dagelijks begeleid hij een groep mensen die op deze manier tot bloei komt. Mooie verhalen. ‘Maar’, vertelt hij ook: ‘om te kunnen blijven bestaan moet ik een groei van 30 % doormaken. Ik zit nu op 20 % en da’s te weinig voor een goed businessmodel.’ En dus wordt het ook voor hem overleven. Ons financieringssysteem is gericht op dienstverlening en niet op experiment en vernieuwing. Wat kan wel werken? Organiseren van gebiedsgerichte financiering of benutten Right to Challenge. Adoptie door een professionele organisatie of een aanvullende tijdelijke financiering. Voldoende opties om te exploreren. Grote vraag van deze initiatiefnemer is of hij genoeg tijd en ruimte krijgt om zijn waakvlam flink op te stoken. En dan het liefst duurzaam en energiezuinig!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s